Kudu ati-ati nalika milih pangisi daya

CCC minangka singkatan saka "Sistem Sertifikasi Produk Wajib China", lan minangka tandha gabungan sing digunakake negara kanggo sertifikasi produk wajib. Adaptor listrik sing disertifikasi CCC memenuhi persyaratan standar wajib nasional babagan keamanan listrik lan kompatibilitas elektromagnetik.

Yen konsumen nggunakake pangisi daya sing durung disertifikasi dening 3C kanggo ngisi ponsel nalika njawab telpon, bisa uga kejut listrik lan mbebayani keamanan pribadi. Kajaba iku, yen sampeyan nggunakake pangisi daya sing durung disertifikasi keamanan 3C kanggo ngisi daya ponsel, sithik kecerobohan bisa ngrusak ponsel. Banjur, kebocoran, sirkuit cendhak lan geni bisa uga kedadeyan sajrone ngisi daya, sing bisa nyebabake cilaka lan geni dhewe.

Penting, pilih pangisi daya sing pas kanggo batere. Pangisi daya sing bener bakal nggawe fungsi batere sampeyan dadi aman lan efisien. Ana sawetara faktor sing beda kanggo milih pangisi daya, sing masing-masing rinci ing ngisor iki.

Kimia batere

Siji iki kritis. Umume pangisi daya baterai lithium dirancang kanggo batere lithium-ion utawa baterai fosfat besi lithium (LiFePO4). Bedane yaiku voltase muatan. Sampeyan kudu milih jinis pangisi daya sing bener kanggo mesthekake yen sampeyan duwe voltase daya sing bener.

Ngisi daya voltase

Sing nyebabake kita ngetokake masalah sabanjure: voltase ngisi daya. Yen sampeyan nggunakake kit bangunan batere VRUZEND, mesthine sampeyan nggunakake sel li-ion sing kudu diisi nganti 4,2 V per sel. Iki tegese sampeyan butuh pangisi daya sing duwe voltase output yaiku 4,2 V x jumlah sel kanthi seri ing batere.

Kanggo batere 10s kanthi seri 10 sel, tegese sampeyan butuh pangisi daya sing ngasilake 4,2 V x 10 sel = 42,0 V.

Kanggo batere 13s kanthi seri 13 seri, sampeyan butuh pangisi daya 54.6 V.

Kanggo batere 14s kanthi seri 14 seri, sampeyan butuh pangisi daya 58.8 V.

Lan sapanunggalane.

Sampeyan pancen bisa nambah umur batere kanthi ngisi daya sethithik, nanging bakal dibahas luwih adoh ing artikel iki.

Ngisi daya saiki

Sampeyan uga pengin nimbang ngisi daya saiki. Umume sel ion lithium ora dikenani biaya ing ndhuwur 1 C, sanajan umume luwih seneng tetep ing sangisore 0,5 C. Rating "C" mung kapasitas batere. Dadi kanggo sel 3,5 Ah, 1 C yaiku 3,5 A. Kanggo batere batere 10 Ah, 0,5 C yaiku 5 A. Wis?


Wektu kiriman: Aug-26-2021